Svenska cyklister uttagna till OS i Tokyo

Två cyklister klara för OS i Tokyo

Sommar-OS i Tokyo rycker allt närmare. Den 23 juli är det invigning och med mindre än 50 dagar till OS-starten är 54 atleter uttagna i den svenska OS-truppen. Två av de uttagna är cyklisterna Jenny Rissveds och Emilia Fahlin.

Jenny Rissveds är regerande olympisk mästare i Mountainbike. 2016 tog hon ett efterlängtat svenskt guld i cykelsport när hon vann damernas mountainbiketävling i OS i Rio. Nu är hon alltså redo att åka till Tokyo för att försvara medaljen.

Emilia Fahlin är en rutinerad landsvägscyklist och Tokyo-OS blir hennes tredje olympiska spel. I OS i Rio blev hon 27:a i landsvägsloppet och i London-OS 2012 slutade hon på 17:e plats i tempoloppet och på 19:e plats i landsvägsloppet.

Datum för tävlingarna

Cykeltävlingarna i mountainbike och landsväg kommer att avgöras i början av de olympiska spelen. Tävlingarna i mountainbike arrangeras den 27-28 juli och tävlingarna i landsvägscykling avgörs den 25, 26 och 29 juli.

Hos oddsonline.se hittar du mer information om sommaros. Där finns till exempel alla datum för alla tävlingar och tips på var du kan betta på hur det går i OS.

Slutliga truppen klar 30 juni

Den svenska OS-truppen består som sagt av 54 atleter i nuläget. Truppen kommer att växa ytterligare och den kommande veckan kommer SOK med ytterligare besked om uttagningar till truppen. Den 30 juni ska hela truppen vara spikad.

OS-låten släpps 2 juli

Något som redan är spikat är den svenska OS-låten. Lune och Silvana Imam fick uppdraget att skapa den officiella OS-låten. Denna släpps den 2 juli och heter Vinner med hjärtat.

Uttagningar till Peking-OS igång

Samtidigt som uttagningarna till sommar-OS i Tokyo pågår så pågår även uttagningarna till vinter-OS i Peking nästa år. Ännu så länge består truppen av 33 atleter. Dam- och herrlagen i curling är till exempel klara för Peking.

SOK:s webbsida finns information om vilka som är klara för Tokyo-OS och Peking-OS för den som är intresserad.