Cykeltävling

En läsares cykel-dröm

Hej igen och vad kul att ni fortsätter skriva in till bloggen! Nu har jag fått ett mail från en annan läsare som kallar sig för Markus. Vi hade ju en berättelse från en annan läsare härom dagen, i mitt förra inlägg. Markus har dock en lite roligare berättelse att dela med sig av, nämligen när han vann sin första tävling!

Markus berättar att han cyklat flera år och är väldigt intresserad av både cykling och träning. Han har dock inte direkt satsat på cykling så seriös, utan håller det mest som en del av sin vardagsmotion. Det verkar det förresten vara många som gör vilket gläder mig mycket, då jag brinner en del för just detta också. Cykeln är ju en utmärkt pryl för att förflytta sig långt snabbt, utan att behöva anstränga sig för mycket! Dessutom ger det ju bra träning för hela kroppen och lämpas sig bra för de som behöver lite motion.

Hur som helst, så berättar Markus också att han på skoj anmälde sig till en lokal tävling i byn där han bor. Det var 25 km cykel på landsväg runt om i byn, med både uppför, nerför och plana delar. Han hade tidigare bara cyklat runt 20 km, men han tänkte att ytterligare 5 km inte gjorde så stor skillnad. Så, tävlingsdagen kom och han tog sin cykel och rullade ner till starten. Solen sken och det var en trevlig vårdag, berättar han.

Tydligen var det runt 100 startande, vilket var ganska många för att vara en så pass liten by, säger han. Så, starten började lite halvtaskigt med en placering långt bak i fältet men allt eftersom tunnades det ut. Eftersom det var en något inofficiell amatörtävling så var det inte direkt något superproffs med, så Markus låg bra till efter halva sträckan. Allt eftersom kilometrarna gick så blev han mer och mer ensam där fram.

De andra verkade sacka och tappa fart medans Markus själv höll ett stadigt tempo och fortsatte trampa på i sin takt. När det var kilometern kvar kändes det lite benen säger han, men han fortsatte ända in i kaklet och blev faktiskt vinnaren! Med hela tre minuter kvar till nästa deltagare!

Efter detta fick Markus en kick och planerar att satsa lite hårdare på cyklingen för att kunna vara med i fler tävlingar med mer konkurrens. Han säger också att han siktar mot OS, även om det kanske är långt fram. Men lika bra att sikta högt, tycker jag! Själv nöjer jag mig med att titta på OS och följa de svenska trupperna. Närmst nu är ju Vinter-OS och jag har börjat följa någon som kallas för OS-bloggen. Jag håller också tummarna för Markus i hans fortsatta tävlande! Lycka till!