Cykel VM 2019

Cykel-VM 2019 – odds och fakta

VM i landsvägscykling är bara några veckor bort. Den 22:a september inleds mästerskapet i Yorkshire, England.

Här nedan ser du hela schemat för det kommande världsmästerskapet i cykel:

22 september: Mixad stafett
23 september: Tempolopp juniorer – damer och herrar
24 september: Tempolopp herrar -23 och elit damer
25 september: Tempolopp elit herrar
26 september: Linjelopp juniorer herrar
27 september: Linjelopp juniorer damer och herrar -23
28 september: Linjelopp damer elit
29 september: Linjelopp herrar elit

Fakta om tempoloppen på elitnivån

På elitnivån sträcker sig herrarnas linjelopp över 285 km. De startar i Leeds och går i mål i Harrogate. Damernas linjelopp är 150 km och startar i Bradford och avslutas i Harrogate.

Tempoloppen har också målgång i Harrogate. Herrarnas tempolopp är 54 km och startar i Northallerton medan damernas tempolopp startar i Ripon och sträcker sig över 30 km.

Odds på VM

Tittar vi på oddsen inför världsmästerskapet är Mathieu van der Poel spelbolagens vinnarfavorit i herrarnas linjelopp. Hos unibet får du just nu 4.00 gånger pengarna om du tippar van der Poel som vinnare. Andrahandsfavorit är Peter Sagan till oddset 5.50 och tredjehandsfavorit är Julian Alaphilippe till 6.00 gånger pengarna.

Några odds för damernas linjelopp har vi inte hittat, men håll utkik hos oddsonline.se för att se om det dyker upp några odds på damernas tävling.

Emilia Fahlin kan missa VM

Svenska Emilia Fahlin som skadade sig tidigare i år kan missa VM. Enligt SVT är det högst osäkert om det blir någon VM-start nu i september för Fahlin även om hon inte utesluter det helt. I världsmästerskapet 2018 blev Fahlin fyra bakom Anna van der Breggen som blev etta och knep världsmästerskapstiteln. 

Vuelta a España pågår just nu

Innan VM startar ska först Vuelta a España som pågår just nu avgöras. Tävlingen slutar den 15:e september när cyklisterna går i mål i Madrid. En av kandidaterna till segern är Primoz Roglic som nyligen vann den 10:e etappen i tävlingen. Han är dock ingen het kandidat till VM-titeln, hos unibet är oddset 67.00 för seger till Roglic.